Egy New York-i srác szemszögéből ismerhetjük meg Szolnok városát

Megosztás

„Sziasztok mindenki, üdvözöllek a könyvtáramban. Ma Szolnokra megyünk” – köszön be a nézőinek a WithWillie nevű vlogger, aki azzal lett népszerű az elmúlt időszakban, hogy New York-i születésűként elképesztő lelkesedéssel és érdeklődéssel utazta be hazánk városait, több éve ráadásul itt él. Tavaly októberben a megyeszékhely Szolnokot ismerte meg egy rövid kirándulás során.

Elsőként az Eötvös téri víztoronyra csodálkozott rá, elmondása szerint rég nem látott már ilyen épületet, majd a mellette levő Himfy Ferenc római katolikus plébános emlékére felavatott szobrot tekintette meg közelebbről.

 A magyart és angolt a videó során keverő vlogger egyfajta középhaladó idegenvezetést is tart a közönségének, nemcsak a magyarja remek, de valóban hasznos alapvető információkat oszt meg a városról. Aki nem hisz abban, hogy vannak értelmes tartalmak a YouTube-on, mindenképp vessen egy pillantást a csatornájára.

„Ott van a híres híd, amely átível a Tiszán. Szolnok a Tisza és a Zagyva stratégiai fontosságú metszéspontján fekszik” – mondta a videóban angolul a New York-ból érkező srác, mi pedig helyiként nem tudunk vitatkozni vele.

Rövid történelemóra a Tiszavirág hídon

Szerinte egy nagyon kedves, barátságos és érdekes városról van szó. Emellett részletezi a nézőinek, hogy pontosan mit jelent a tiszavirág, megtekintette a zsinagógát és a környékét, valamint a hídon érte a gyönyörű naplemente, ennél a szolnokiak sem kívánhatnak többet egy őszi, napos délutánon.

„A látszat csalóka lehet és soha nem szabad megítélni egy könyvet a borítója alapján” – zárta a vlogot WithWillie, akit tiszteletbeli magyarrá kéne avatni, hiszen első alkalommal járt Szolnokon és máris szaladnia kellett a vasútállomáshoz, hogy ne késse le a járatát.

A teljes videót itt tudja megtekinteni:

Hungary’s most central town

szolnok szolnok szolnok milyen csodálatos város! Ezúttal csak rövid ideig volt alkalmam egy epizódot készíteni, de megtettem, amit tudtam, és fiú, mennyire szeretnék visszatérni. Élvezze ezt a vegyes magyar és angol epizódot, miközben megismerünk néhány helyi legendát, egy kis magyar történelmet, és végigsöpörünk ezen a helyen a Tisza menti építészeti és folyóparti csodákon.

Képek: WithWillie/Youtube (pillanatképek)

Kapcsolódó cikkek